Güzellik tutkunlarına özel test: Güzellik IQ'n kaç?

Makyaj.com ofisinde her birimizin birer makyaj tutkunu olduğunu bilmeyen yok. Senin de bizden biri olduğuna eminiz. Jel eyelinerla kalem eyelinerın farkını bilenler de, kirpik kıvırıcının ne işe yaradığını bilmeyenler de buraya! Ortalığı biraz kızıştırmak adına, makyaj bilgini ölçmek istiyoruz. Tabii, hepsi tamamen eğlence için!

1. Bu yazın en trendy ruj rengi hangisi?

 

A) Fuşya

B) Mercan

C) Nude

D) Hepsi

2. C şeklindeki fırçaya sahip maskaralar ne için kullanılır?

 

A) Dolgunlaştırmak

B) Uzatmak

C) Kıvırmak

D) Belirginleştirmek

3. Mat ve gloss terimleri genellikle hangisinin dokusunu anlatmak için kullanılır?

 

A) Far

B) Ruj

C) Fondöten

D) Oje

4. 2016 Pantone tarafından seçilen senenin rengi:

 

A) Marsala

B) Orkide

C) Rose Quartz ve Serenity!

E) Fikrim yok

5. Uykusuz bir gecenin ardından göz altı halkaların için ne yaparsın?

 

A) Soğuk kompres ve kapatıcı

B) Sıcak kompres ve kapatıcı

C) Kahve, kafein herşeyin cevabı!

D) Hemorrhoid kremi

6. Hangisi bir makyaj tekniği adı değildir?

 

A) Kontür

B) Strobing

C) Baking

D) Fading

7) Baz kat nedir?

 

A) Fondötenden önce uygulanan bir krem

B) Maskaradan önce kullanılan beyaz kat

C) Ojeden önce uygulanan şeffaf kat

D) Far öncesi göz kapaklarına uygulanan transparan toz

8) Peki, biraz zorlaştıralım. SPF'in açılımı hangisi?

 

A) Sun Prevention Factor

B) Sun Protection Factor

C) Sun Prevention Formula

D) Sunburn Protection Factor

9) Nemlendiriciyi nasıl uygulamalısın?

 

A) Hergün

B) Cildim kuruduğunda

C) Geceleri

D) Yalnızca yüzüme

10) Doğru mu yanlış mı?: Yağlı yiyecekler akneye neden olur.

 

A) Doğru

B) Yanlış

Sonuçlara gelelim...

 

Doğru cevaplar: 1.D, 2.C, 3.B, 4.C, 5.A, 6.D, 7.C, 8.B, 9.A, 10.B

Eğer 3 veya daha az yanlışın varsa...

via GIPHY

Teb-rik-ler! Neyin ne olduğunu bilen, gerçek bir güzellik gurususun. Bir çocuk için çikolata reyonu neyse senin için de güzellik departmanları o demek! Saatlerini makyaj malzemeleri arasında geçirebilirsin. Kulübe hoş geldin!

Eğer dört veya daha fazla yanlışın varsa ...

via GIPHY

İdare eder! Makyaj ve cilt bakımının temelini biliyorsun ve sana neyin iyi geldiğini de! Ancak bazen çizginin dışına çıkıp farklı şeyler denemeye cesaret etmelisin!

Eğer yedi veya daha fazla yanlışın varsa...

via GIPHY

Sana Makyaj.com kızları olarak iyi bir "trip atmamız" gerektiğini anlamış olduk... Demek bizi yeterince düzenli takip etmiyorsun. Şaka bir yana, bu kadar güzellik terimine henüz hakim olamamış olabilirsin, ama rehberlerimizin sana yardımcı olacağına eminiz!

Peki senin güzellik IQ'n kaç? Bize Facebook, Instagram veya Snapchat üzerinden ulaşarak sonucunu bildirmeyi unutma!

Gelişmelerden haberdar olun!

ok

Kullanım şartlarını ve koşullarını okudum.